Wednesday, May 18

Tromsø vant på Alfheim

Etter noen friske åpningsminutter og et godt skuddforsøk fra kaptein Henrik Bjørdal, var det Tromsø som overtok initiativet på Alfheim Stadion torsdag kveld. 

Hjemmelaget og Moses skapte sin første store mulighet allerede etter seks minutter, men Kjetil Haug var raskt oppe med armen og fikk avverga skuddet fra kloss hold. Samme mann var farlig frempå kvarteret senere, men nok en gang var Vålerengas sisteskanse på plass og hindra vertene nettkjenning. 

Vidar Örn Kjartansson var nære å sende Vålerenga i ledelsen like før pause (Foto: Vålerenga)

Petter Strand har spilt samtlige kamper for Vålerenga denne sesongen, men halvveis ut i førsteomgang måtte bergenseren gi seg med det som trolig er en lyskestrekk. Inn for han kom Seedy Jatta og skjøv Sahraoui ned på midtbanen. 

Straffe? 

Vålerenga sleit med å komme til sjanser på Alfheim, men ni minutter før pause kom Sahraoui rettvendt mot et ryggende TIL-forsvar. Driblefanten dro seg forbi inne i 16-meteren, men ble hindret av Nilsens armer. Hele Vålerenga-benken og bortefansen på tribunen ropte på straffe, men dommer Svein Tore Sinnes vinka spillet videre. 

Hjemmelaget var det førende laget før hvilen, men det var Vålerenga som var nærmest scoring på tampen av omgangen. Et godt innlegg fra Sahraoui fant hodet til Kjartansson, men headinga fra spissen gikk like utenfor stolpen. 

Gigantisk sjanse

Dag-Eilev Fagermo var skuffet over den første omgangen på Alfheim og ville se et mer aggressivt Vålerenga-lag etter hvilen. Allerede etter tre minutter skulle og burde gutta fra hovedstaden tatt ledelsen. 

Henrik Bjørdal fikk årets største sjanse rett etter pause (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Henrik Bjørdal fikk årets største sjanse rett etter pause (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Seedy Jatta vant en duell like utenfor 16-meteren og Aron Dønnum plukka nedfallsfrukten med et godt touch videre inn i boksen. Målscoreren fra Sandefjord-kampen var uselvisk og la ballen perfekt til Henrik Bjørdal, men kapteinen bomma fullstendig på kula og skøyt seg selv i leggen i stedet. 

Tamt offensivt 

Det var lenge en stillingskrig i Nordens Paris, men da timen var passert kom oppgjørets første og eneste nettkjenning. Eric Kitolano kom seg foran Ivan Näsberg på et innlegg fra Lasse Nilsen, og styrte ballen inn i nettet bak en sjanseløs Kjetil Haug. 

Vålerenga fikk det ikke helt til å flyte offensivt, og hadde ikke allverden å by på fremover denne torsdagskvelden. Kitolano sørga for vertenes andre seier i 2022, og Vålerengas tredje bortetap. 

Fire dager igjen! 

Nå er det bare å riste av seg skuffelsen og gjøre seg klare for en forrykende kveld på Intility Arena 16. mai. Over 11.000 har skaffa seg billetter til fotballens nasjonaldag, og det bør DU og. Vi står sammen, og kjemper og vinner til slutt! 

Bli med og sett 16. mai-rekord på Oslo østReference-www.vif-fotball.no

Leave a Reply

Your email address will not be published.