Thursday, May 26

16-åring på scoringslista da Vålerenga slo Kåffa 4-2

Vålerenga og KFUM Oslo utnytta frihelga med en treningskamp på Intility Arena torsdag formiddag, og med både Bjørndal skole på tribunen og gratis inngang var det bra stemning og mye folk tross tidlig kampstart. 

Storebror fra Oslo øst tok oppskriftsmessig ledelsen før det var spilt ti minutter, og det var litt deja vu over det hele. 

Henrik Udahl, som for anledningen spilte indreløper, fant Aron Dønnum ute på høyrekanten. Vår hjemvendte sønn dro seg innover i banen og curla ballen lekkert inn i det lengste hjørne til 1-0. 

Henrik Udahl jubler for 1-0-scoringa mot Jerv (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

Begge lag hadde store muligheter til å putte ballen i nettet flere ganger, men vi måtte helt til 1. omgangs siste spilleminutt før neste scoring kom. 

Gjestene rulla fint opp langs høyresida og slo inn i boksen. En uheldig Brage Skaret ble truffet av innlegget og satte Kjetil Haug ut av spill. Det var det siste som skjedde i den første av to omganger på 35 minutter. 

Elegant av Udahl

2. omgang var kun ett minutt gammel da Vålerenga igjen tok ledelsen på Intility Arena, og nok en gang var det Udahl og Dønnum som var involvert. Sistnevnte chippa ballen i bakrom, Kåffa-keeperen kom ut og målsniken Udahl løfta kula elegant over sisteskansen til 2-1. 

Ledelsen holdt i knappe ti minutter før KFUM utnytta et balltap midt på vår halvdel. Et skudd fra snaut 14 meter snek seg inn i Haugs lengste hjørne til 2-2. 

Vålerenga stilte et meget ungt mannskap etter pause, og en som fikk muligheten til å vise seg frem var Jacob Dicko Eng. Den hurtig kantspilleren takka for tilliten og sendte de kongeblå i ledelsen etter et strålende angrepsspill 56 minutter ut i oppgjøret. 

Aron Dønnum viste gammel klasse mot Kåffa (VIF Media)

Aron Dønnum viste gammel klasse mot Kåffa (VIF Media)

Spikeren i kista

Et av Norges desidert største midtstoppertalenter heter Aleksander Hammer Kjelsen. Han er Vålerenga-spiller, 16 år og scora sitt første for A-laget i torsdagens treningskamp. 

Like før slutt banka han ballen i vinkelen fra syv meter og fastsatte sluttresultatet til 4-2. Takk for kampen! 

Kampfakta

Vålerenga – KFUM Oslo 4-2 (1-1)
Treningskamp, Intility Arena torsdag 28. april kl. 11.00
Tilskuere: Bjørndal skole og menn i pappaperm <3 

Vålerengas lag: Haug – Hedenstad, Bjarnason (Hammer Kjelsen 36′), Skaret, Zuta (Riisnæs 36′) – Udahl, Oldrup (Emilsen 36′), Strand – Dønnum, Kjartansson (Jatta 36′), Ismaheel (Dicko Eng 40′). 

Vålerengas målscorere: Dønnum (8. min), Udahl (36. min), Dicko Eng (56. min) Aleksander Hammer Kjelsen 68′) Reference-www.vif-fotball.no

Leave a Reply

Your email address will not be published.