Wednesday, May 18

Blytung kveld i Nord

Årets tredje serierunde, og den andre på bortebane gikk av stabelen på Aspmyra stadion søndag kveld. De regjerende seriemesterne Bodø/Glimt virka heltente fra start etter Europa-exiten tidligere i uka, og hadde mye ball på eget kunstgress. 

Vålerenga ble liggende en del bakpå fra start og måtte forsvare eget mål, men det gjorde gutta til gjengjeld godt. Både Ivan Näsberg og Brynjar Bjarnason kasta seg inn og blokkerte skudd, men da Ola Solbakken fyrte av fra 36 minutter måtte Kjetil Haug plukke kampens første ut av nettet. 

To kjappe

Vetlesen kom seg rundt på høyresida og fikk lagt ut igjen i feltet. Solbakken fikk stå forholdsvis alene rundt straffemerket og prøvde lykken på direkten. Med et smell banka venstrekanten ballen opp i nettaket til 1-0 for hjemmelaget. 

Kun fire minutter senere dobla Ulrik Saltnes etter et godt Glimt-angrep, igangsatt av Wembangomo på venstresida. Vertens kaptein vendte lekkert opp inne i boksen og satte kontrollert inn kveldens andre nede i nærmeste hjørne. 

Helgult press 

De to scoringene mot slutten av den første omgangen satte ordentlig fart på Bodø/Glimt, som fortsatte offensiven utover i andre. Etter flere store målsjanser og et par gode redninger av Kjetil Haug satt den tredje i nettet etter en drøy time. 

Innbytter Sondre Sørli slo et meget godt innlegg fra høyre, og inne i boksen steg Runar Espejord til værs og stanga inn 3-0 med hockeysveisen. 

Vålerenga fikk dessverre en ordentlig leksjon i angrepsfotball på Aspmyra denne søndagskvelden, for 20 minutter før slutt sto det 4-0 til de helgule. Hugo Vetlesen fikk æren av å sette ballen i nettet fra 14 meter, etter det som rett og slett var et vakkert angrep fra start til slutt. 

Brutalt 

Det ble en lang vei frem for våre kongeblå menn, og da Vetlesen fikk lov til å spasere igjennom hele Vålerenga-forsvaret etter 79 minutter ble det tungt. Kveldens femte kom ti minutter før slutt da hjemmelagets nummer 10 satte inn sitt andre for kvelden. 

Innbytter Seedy Jatta ble felt på vei igjennom på tampen, og ble korrekt tildelt straffe. Den satte Henrik Bjørdal kontant i nettet og fastsatte sluttresultatet til 5-1. 

Det ble en tung kveld i nord for alle med blått hjerte. Tusen takk til dere som var på plass og som alltid støtter oss! Reference-www.vif-fotball.no

Leave a Reply

Your email address will not be published.