Sunday, May 29

Tap i premieren

Lørdag kveld var vi endelig i gang med Eliteserien 2022 da fjorårets sølvvinner Molde var verter på Aker stadion. Hjemmelaget kom best i gang på eget kunstgress og skapte tre store sjanser de første 25 minuttene. 

Fofana, Brynhildsen og Mannsverk prøvde seg alle tre, men Kjetil Haug fremsto som en levende vegg og hindra blåtrøyene nettkjenning. Det tok litt tid før Vålerengas første ordentlige sjanse kom, men den var også stor. 

Kjartansson nærmest før pause

Oppgjøret var 38 minutter gammel da Kjartansson ble spilt igjennom av Osame Sahraoui. Spissen fikk til en god avslutning med venstrefoten, men vertenes sisteskanse kasta frem tåa og redda til corner. 

Den første omgangen i 2022 var intens med både gule kort og harde taklinger, og selv om vertene hadde de fleste sjansene, sto det 0-0 da gutta gikk i garderoben. 

Kjartansson var nære scoring på Aker stadion. Her fra en treningskamp tidligere i år (Foto: Morten Mitchell Larød / SPORTFOTO)

 

Molde tok styringa fra start i den andre omgangen, men vi måtte spille en snau time før første scoring kom. Magnus Eikrem fant Martin Linnes rimelig alene på bakre stolpe, og høyrebacken banka ballen i motsatt vinkel til 1-0. 

Fagermo tok grep umiddelbart og erstatta en haltende Kjartansson med Amor Layouni. Svensken tok plass på høyrekanten og skjøv Dønnum inn sentralt, og ti minutter etter var trekket nære ved å lykkes. 

Layouni dribla seg ned til dødlinja og la hardt inn i boksen. Dønnum kom stupende med hodet først, men dessverre gikk avslutninga like utenfor stolpen. Den hjemvendte sønn måtte i tillegg forlate banen med to gule kort like før slutt, og det var stort sett det siste son skjedde. 

Molde vant 1-0 på Aker stadion, men selv om vi spilte på bortebane var det våre supportere som lagde liv på Røkkeløkka. Tusen takk til alle som tok turen over fjellet. Om åtte dager er vi endelig hjemme igjen! Reference-www.vif-fotball.no

Leave a Reply

Your email address will not be published.